Bu site, perinatoloji ile ilgilenen uzmanlara, asistanlara ve TUS çalışan tıp fakültesi öğrencilerine yöneliktir.

17 Ocak 2011 Pazartesi

Niye Doğdun bizi masrafa soktun…




İnönü tıp 4. sınıf öğrencilerinden Dr.Bahadır Turan’ın doğum günü üniversite genelinde coşkuyla kutlandı.

Kutlamaların merkezi ise 4.sınıf derslikleri oldu. Burada yaşanan yoğun izdihama karşın alınan üst düzey güvenlik önlemleri ile resmen bir facia engellendi.

İzdihamdan bunalan bazı öğrenciler ise duruma ‘doğum günün kurtlu olsun’ şeklinde sloganlar  atarak tepki gösterdiler.

Dr.Turan ise 31 ocak’taki TUS denemesini bahane ederek kutlamalara katılmayacağını duyurdu.

İsminin açıklanmasını istemeyen Serhat rumuzlu bir öğrenci ise doğumgünü pastası ve etkinlikler için Ece rumuzlu arkadaşı ile birlikte bankadan kredi çektiklerini, ancak Dr.Turan’ın düşündüklerinden daha inek çıktığını belirterek, ‘niye doğdun, bizi masrafa soktun’ şeklinde bağırınca, Dr. Turan’ın sevenleri tarafından linç edilme tehlikesi yaşadı.

İsminin Ahmet olduğunu belirten bir başka öğrenci ise bu öğrencinin olay çıkarmaya meyilli bir kişilik olduğunu belirtti. Serhat'ın geçen seneki kutlamalar sırasında pastadan dansöz çıkması için yoğun çaba harcadığı, ancak pastadan Dr.Turan’ın kendisi çıkınca sinir krizleri geçirdiğini iddia etti.

Edip isimli bir başka öğrenci ise mikrofonumuza 'konjenital toksoplazma enfeksiyonunda eğer fetus enfekte ise koryoretinit daima vardır' şeklinde demeç verdi. Bu açıklamanın Dr.Turan'ın doğumgünü ile ilişkisi ise anlaşılamadı.  

Perinatal tıp ekibinin saniye saniye görüntülediği olaylar kısa sürede kontrol altına alındı. 
 
Bütün bu karışıklığı bir kenara bırakarak , sevgili öğrencimiz Dr.Turan’ın doğumgününü kutluyor ve hayatta başarılar diliyoruz.

Perinatal Tıp Sitesi Ekibi

4 yorum:

  1. Dogum gunumde Zaytung-umsu bir habere kaynak olmami saglayan Sayin Yavuz hocam basta olmak uzere tu perinatoloji.blogspot calisanlarina :p ve efsane 3. Grubuma tesekkuru bir borc bilirim :)

    YanıtlaSil
  2. bankadan kredi çekmeye gitmeden önce maddi destek için kapısını çalmaya gittiğimiz y.ş kodadlı hocamızın cüzdanımı evde unuttum manevrası tüm tıp camiasını şaşkına uğrattı.bu gelişme üzerine kadın doğum seçmeyi düşününen doğumgünü çocuğu 'lan bu kadım doğumda para yokmuş' diyerek hedef değiştirdi ve ürolog olma kararı aldı :)

    YanıtlaSil
  3. helal olsun ... şık :)))

    YanıtlaSil
  4. olayların merkezinde bizzat şahit olmuş bi kişi olarak bahadır.a zaytungtaki bu haftaki koç burcunun yorumunu ithaf ediyorum!! '' bu hiç olmayabilirdi .. '' :D

    YanıtlaSil