Bu site, perinatoloji ile ilgilenen uzmanlara, asistanlara ve TUS çalışan tıp fakültesi öğrencilerine yöneliktir.

19 Ocak 2011 Çarşamba

FETAL KALP TARAMA KURSUNA KATILIM YOĞUNDU



15 Ocak’ta Türkiye maternal fetal tıp ve perinatoloji derneği ile İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum anabilim Dalı’nın organizasyonunda Malatya’da uzmanlara yönelik fetal kalp tarama kursu düzenlendi.

Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi’inde gerçekleşen organizasyon kadın hastalıkları ve doğum anabilim dalı başkanı Prof.Dr.Önder Çelik’in açılış konuşması ile başladı. Fetal kalple ilgili hastalıklarının doğum öncesi tanınmasının aileye bilgi vermek ve doğumdan sonra uygun tedaviyi yapmak açısından son derece önemli olduğunu vurgulayan Prof. Çelik, kursun Malatya’da ilk kez düzenlendiğini ve bu kursa ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.

Dernek başkanı Prof.Dr. Hayri Ermiş ise konuşmasında, Malatya’da ilk kez bu kursu verdiklerini ve bu kadar kapsamlı bir katılımın kendilerini mutlu ettiğini vurguladı.

Uzmanlar tarafından kursa yoğun ilgi gösterildi. Kurs davetiyelerinde katılımnın 40 ile sınırlanacağı duyrulmuşken,  toplam 56 katılımcının kursa katıldığı öğrenildi. Ankara’dan 2, K.Maraş’tan 4, Elazığ’dan 2, Batman’dan 4 ve G.Antep’ten 2 olmak üzere Malatya dışından da 14 katılımcı kursta bulundu.

Öğlene kadar teorik derslerin yapıldığı kursta, öğleden sonra katılımcılara gönüllü hastalar üzerinde eğitimci hocalar tarafından fetal kalp ultrasonografisi eğitimi verildi.

Toplam 7 saat süren kurstan sonra katılımcılara eğitim aldıklarına dair sertifika düzenlendi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder