Bu site, perinatoloji ile ilgilenen uzmanlara, asistanlara ve TUS çalışan tıp fakültesi öğrencilerine yöneliktir.

13 Ocak 2011 Perşembe

İnönü Tıp Öğrencilerinden Şaşırtan Karar


Öğrencilerin en büyük hayali olan tatil, İnönü tıp 4. sınıf öğrencilerini rahatsız etti.

Güvenilir kaynaklardan edinilen bilgiye göre sınavları bir hafta erkene alınarak 15 gün tatil yapma imkanı sunulan öğrenciler, sınava daha çok çalışabilmek uğruna tatili reddettiler.

Bu şaşırtıcı gelişme tıp fakültesinde ekseriyetle olağan karşılanırken, hayatı normal algılayan büyük bir kesim şaşkınlığını gizleyemedi.

Millet iki gün daha tatil olsa da gezsem derken, biraz daha çalışabilmek için altın tepside sunulan bir tatil uygulamasının öğrenciler tarafından reddilmesi, kimi kesimlerce ‘tuhaf’ ve araştırılmaya değer bir davranış olarak yorumlandı.

Konu ile ilgili görüştüğümüz aileler ise çocuklarının sürekli ders çalışmaktan sürmenaj olduğunu iddia etti. Öte yandan sürmenaj kelimesinin tıbbi bir karşılığı bulunmadığı, ancak argodaki ‘kafayı yemek’ ya da ‘contayı yakmak’ kalıpları ile benzer olduğu öğrenildi.

Perinatal tıp sitesi ekibi ise konuyu yakından takip edip, bahsi geçen öğrencilerin doğum kayıtlarını inceleyerek, intrauterin gelişme geriliği ya da ileri derecede prematürite gibi risk faktörlerinin varlığını araştırmaya karar verdiğini duyurdu.

Y.Ş/ Malatya

5 yorum:

  1. Valla ben itiraz etmiştim ama dinletemedim

    YanıtlaSil
  2. bunda sene başında ders programını hazırlarken tatil koymayanların hiç mi suçu yok ??

    YanıtlaSil
  3. hocam biz bu resmi öylesine çektiğinizi düşünmüştük :)
    umarım tatil konusunda gösterdiğimiz hassasiyetin karşılığını KADIN HASTALIKLARI VE DOĞUM stajı sınavında alırız :)

    YanıtlaSil
  4. Son yapılan arastirmalara göre bu cocuklarda herhangibir patoloji bulunmayip "balatalarinin düzgün oldugu" aksine yapılan daha bir başka araştırmaya göre de bu davranışın altında yatan asıl nedenin "kronik serebral vaginozis" oldugu tespit edildi :))) (bahadir&ece)

    YanıtlaSil
  5. hımm... serebral vaginozis bizim 4 ler için cok dogru bi tanı ama üzgünüz ki tedavisi yok. bi supozituvar varmış o da türkiyeye gelmemiş. onlarla aynı sınıfta olanlara ve yakınlarına allahtan sabır diliyoruz:)))))))

    YanıtlaSil